Morgen vertrek ik naar Parijs voor een 3-daagse bijscholing in de stijl van Master Tung. De bijscholing wordt gegeven door Brad Whisnant, een fenomeen op dit gebied. Ik heb al vele seminars van Brad online gezien, en nu hij naar Europa komt, mocht ik de kans om live van hem te leren niet laten liggen.

Master Tung was een beroemde acupuncturist uit een familie vol acupuncturisten, die in de loop der 10-tallen jaren zijn eigen systeem heeft ontwikkeld. Geheel volgens Chinese traditie is dit jaren lang een familiegeheim gebleven, totdat de Ching-Chang Tung naar buiten trad en leerlingen begon aan te nemen. Een van die leerlingen was Dr. Wei-Chie Young, waarvan Brad Whisnant dan weer les heeft gehad.

Sommige punten uit het Tung systeem hebben overlappingen met klassieke acupunctuurpunten, andere punten staan geheel op zichzelf. Al deze punten zijn in der loop der jaren uitgebreid getest op effectiviteit en zo is er een nieuw systeem ontstaan. Dit systeem staat bekend om zijn bewezen effectiviteit en snelle resultaat. Bovendien wordt er vrijwel nooit op de plek van het probleem geprikt, waardoor het aangenamer is voor de patiënt.

Aangezien ik al veel Tung gebruik in de praktijk en steeds onder de indruk ben van de resultaten, kan ik niet wachten om mij nog verder in te specializeren in deze stijl. Dinsdag 21 november sta ik weer te popelen om al het geleerde in de praktijk toe te passen. De praktijk is tot die tijd dus dicht.